Når du ikke kan komme til oss, kommer vi til deg! Her vil vi komme med forslag til kulturaktiviteter du kan holde på med nå mens det blir mye hjemmetid. Kom gjerne med tips eller ønsker! Vi fyller på med nye aktiviteter etter hvert.
Følg med på Instagram #isakhjemtildeg. Alle streamede aktiviteter finner du også på Kultursenteret ISAKs facebookside og i arrangementskalenderen her.

Aktiviteter som streames:

06.05: Danseworkshop: Hiphop Locking kl. 19.00
05.05: Danseworkshop Kpop 2 kl. 20.00
05.05: Danseworkshop: Kpop 1 kl. 19.00
04.05: Livestream fra studio m/ Åsmund kl. 18.00
30.04: Digitalt Kulturkræsj – natt til 1. mai kl. 19.00
29.04: Danseworkshop: Hiphop Locking kl. 19.00
28.04: Danseworkshop Kpop 2 kl. 20.00
28.04: Danseworkshop: Kpop 1 kl. 19.00
28.04: Avslappende time i tøying med live musikk kl. 17.30
22.04: Danseworkshop: Hiphop Locking kl. 19.00
22.04: Digital Vernissage//Minyahel Million kl. 18.00
21.04: Danseworkshop Kpop 2 kl. 20.00
21.04: Danseworkshop: Kpop 1 kl. 19.00
16.04: Online Kpop Random Play kl. 19.00
15.04: Danseworkshop: Hiphop Locking
14.04: Danseworkshop: Kpop 2 kl. 20.00
14.04: Danseworkshop: Kpop 1 kl. 19.00
08.04: Danseworkshop: Hiphop Locking kl. 10.30
02.04: Danseworkshop
01.04: Minikurs i akrylmaling
01.04: Minikurs i tegning
24.03: DanseworkshopØvelser for deg som er glad i kunst og design
Hver uke fram til vi kan åpne dørene igjen kommer vi til å kjøre ulike temaer og forslag til aktiviteter og øvelser på facebookgruppa ISAK Skaperloftet og på Instagramstories. Kine har også laget noen inspirasjons- og instruksjonsfilmer som du kan se for å lære litt om ulike teknikker. Her kan du lære å male trær, lær om å skape dybde, marmoreringsteknikker og mye mer.
Hvis du har lyst til å få med deg alle aktivitetene, kan du be om å bli lagt til i gruppa. Den er åpen for ungdom i målgruppen (16-25 år).
Lag en artfie: Hvem sa at det å være hjemme trenger å være kjedelig? Hva med å gjenskape ikoniske malerier hjemme? Del gjerne resultatet med oss på Facebook eller på Instagram #isakhjemtildeg
Artfie spiller på begrepet selfie, og du skal gjenskape et portrett fra kunsthistorien ved hjelp av mobilkamera. Du skal lage en artfie der det er åpenbart hvilket kunstverk du har brukt som utgangspunkt for ditt bilde, men du kan gjerne legge inn moderne elementer eller spille på humor. Gjør internettsøk på begrepet art remake, så finner du eksempler på hvordan andre har gjenskapt kunstverk i fotografier.


1.april blir det digitalt minikurs i akrylmaling.
Mer info og påmelding finner du her
Samme dag blir det også en miniworkshop i tegning. Denne er også for medlemmer av ISAK Skaperloftet på Facebook.

Gjør teaterøvelser hjemme
Mange teaterøvelser kan man gjøre sammen med andre over videochat. Vi kommer til å legge ut forslag til enkle øvelser, inspirasjonsfilmer og utfordringer på instastoryen og i facebookgruppa ISAK Teater.

Jobb med et teatermanus
Dere kan enkelt ha leseprøver og øve inn et manus over videochat – enten for å sette opp stykket senere eller for å lage «radioteater».
ISAK har mulighet til å bestille teatermanus til lesning, hvis du ønsker å finne et kult teaterstykke som du kan sette opp på ISAK senere i år 

Dramas kan du finne mange manus. Se om du finner noe interessant, og skriv til oss hvis du vil at vi bestiller det til lesning. Dette gjelder deg som er mellom 15 og 25 år. (PS: Hvis vi velger å sette opp stykket må vi søke om det etterpå).

Mathilde og historiene om Prinsens gate
Velkommen til å følge og skape historiene om Prinsens gate 44 sammen med Mathilde, og andre personer som har levd i det hvite huset vårt fra 1843 og framover.
I 2020 fyller ISAK 25 år, og i den anledning vil vi invitere deg som er fra 15-25 år til å bli med og dramatisere livet, historiene og hemmelighetene til noen av de over 100 personene som har bodd her!
Fram til vi møtes kan du følge Mathilde og andre personer sine dagbokinnlegg på facebook og på ISAK sin instagram

For deg som liker å danse
Hvis du er mellom 16-25 år og liker å danse kan du be om å bli medlem av Facebookgruppa ISAK Danser. Der blir det streamet workshoper og ulike dansetimer (se oversikt øversti i innlegget). I tillegg kan du se inspirasjonsfilmer, øvelser og mye mer.

ISAK Artist – studioavdelinga
Selv om studioavdelinga er stengt så er de ansatte på jobb. Du kan ta kontakt med dem (du finner mailadresser her) for å få hjelp med musikken din – det er mye som kan gjøres hjemme også. På Facebookgruppa ISAK artist-studioavdelinga deler de tips og triks, det kommer livestreams, forslag til gratis programvare og mye mer. Be om å få bli medlem av gruppa – den er åpen for ungdom som vil holde på med musikk.

Pønsk ut en ISAK-idé!
Kanskje du får en god idé som kan realiseres når vi er i gang igjen? Selv om ISAK er stengt så er vi ansatte på jobb. Så hvis du ønsker å drøfte en idé (eller noe annet), så er det bare å ta kontakt. Send en mail til post@isak.no eller fyll ut dette skjemaet, så tar vi kontakt med deg.
Du kan også lese eksempler på tidligere ISAK-ideer her.

Skriv et dikt eller en tekst
Er du glad i å skrive?
Eller har du ikke oppdaget enda at du er glad i å skrive, men kan tenke deg å prøve? Det hadde vært fint med dikt og tekstsnutter fra dere, som kan bli kunstnerisk utsmykning og en ekstra opplevelse rundt omkring på ISAK.
Hvis dere sender oss et bidrag kan vi presentere det på en kul måte rundt omkring på huset 🙂 Send til post@isak.no
De første ukene av mai legger vi ut skriveutfordringer med morsomme oppgaver på Instagram. Følg med, og ta utfordringen!

Poesiaktiviteter på Verdens poesidag 21.mars:
Trondheim folkebibliotek har forslag til mange kule aktiviteter man kan gjøre uten å møtes fysisk i forbindelse med verdens poesidag, f.eks. klipp-og-lim-poesi, blackout poetry, bokryggpoesi og mye mer.
Les mer på facebookeventen

Prøv Kulturenhetens digitale fritidsklubb!
Discord-serveren «Ung Kultur Trondheim” er Kulturenhetens digitale fritidsklubb. Akkurat som en tradisjonell fritidsklubb er discord-serveren bygd opp med forskjellige rom hvor ungdommer fra hele byen kan komme i kontakt med annen ungdom og ungdomsarbeidere.

Bli med på aktiviteter som f.eks. leksehjelp, bilderedigering, sjakkturnering, gaming, kurs i koding, maling m.m.

Gå til Discord-serveren «Ung Kultur Trondheim»