Om ISAK

Velkommen til ISAK – 3500 kvm fylt med kultur for, av og med ungdom!

Kultursenteret ISAK er en del av Kulturenheten i Trondheim kommune og er et kultursenter for ungdom som vil utøve, produsere eller oppleve kultur. Her finner du lokaler, kompetanse, utstyr, samarbeidspartnere og kan få den hjelpen du trenger for å få gjennomført ideene dine.
Hovedmålgruppen er ungdom 16-25 år, men alle kan benytte seg av lokalene. Ungdom i målgruppen får låne lokaler gratis når formålet er ikke-kommersiell kulturaktivitet, og det er ungdom i målgruppen som får mest hjelp og veiledning.

Følg ISAK på Facebook (trondheimisak) og Instagram (kultursenteretisak) for å få med deg hva som skjer!
Sjekk også ut Youtube-kanalen vår! På ISAK Studio-kanalen finner du tips, triks og tutorials innen musikkproduksjon og studio.

Oversikt over de ulike rommene som kan lånes/ leies finner du her 

ISAK Artist (for deg som ønsker å være utøver): 5 lydstudio, artistveiledning, DJutstyr, 4 bandrom, 2 scener, kurs og workshops i musikk, dans, teater, kunst og mye mer! Flere dansestudio, ISAK Dansekompani, øvingsrom for teater, Skaperloftet for kunst og design, medielab for film, foto, podcast og streaming, oppfølging og veiledning i ulike uttrykk, visninger, konserter og forestillinger.

ISAK Arrangement (for deg som ønsker å produsere kultur): Er du mellom 16 og 25 og vil være med og jobbe med arrangement på ISAK?
Har du lyst til å lære om scenelys eller -lyd? Vil du jobbe med media; som film, podcast, livestream? 
Vil du planlegge arrangement, jobbe med booking, markedsføring, skape gode opplevelser for publikum m.m.?
Ved å bli med i arrangørgruppa får du opplæring og erfaring i det DU brenner for! Du skaper noe sammen med andre, du får nye venner, og du får er med på å skape opplevelser både for deg selv og andre. Meld deg på her hvis du har lyst til å bli med.
Har du en ISAK- idé? Da kan vi hjelpe deg med å få den realisert.

ISAK Opplevelser (for deg som ønsker å oppleve kultur): Mer enn 130 åpne arrangement hvert år, som konserter, forestillinger, show, festivaler, debatter, temakvelder m.m. De aller fleste med fri alder og gratis inngang.
Og ikke minst har vi Coffee Annan, vår koselige kafé med god mat, koselig atmosfære og snille priser! Det er ingen spiseplikt, og du kan sitte i kafeen og gjøre lekser, prate med andre eller pusle med noe du liker å holde på med.

Dans

Nysgjerrig på dans eller er du helt hekta? Trenger du dansesal for å øve eller ønsker du kanskje å lære mer av dyktige dansepedagoger?

 

På ISAK kan du låne dansesal, få hjelp til øving og koreografi og til å sette opp din egen danseforestilling. I tillegg kan du delta  på kurs og drop in-timer med profesjonelle dansepedagoger i ulike stilarter, hvor fellesskapet står sentralt. Hvilke kurs og drop in-timer vi har, er det ungdommene som er ISAK Danser-ambassadører som bestemmer. Vi setter også opp forestillinger og andre dansearrangement på ISAK.

Kurs og workshops er gratis for deg mellom 14-20 år, men det er begrenset med antall plasser. Hvilke kurs vi har varierer for hvert semester. Det er gratis å leie lokale og å få hjelp med koreografi, arrangement og lignende for deg som er opp til 25 år.

Gjennom dansetilbudet ønsker vi å skape et pulserende dansemiljø for ungdom i Trondheim på tvers av bakgrunn og kultur.

Hvis du brenner litt ekstra for dans, kan du også bli med i ISAK Dansekompani, som opptrer på store arrangement rundt om i Trondheim. Vi har opptak til dansekompaniet én gang i året (mai/juni).

Du kan også bli ISAK-ambassadør og være med på å bestemme blant annet hvilke dansekurs vi skal ha her på ISAK, hvilke pedagoger som skal undervise, hvor og når vi skal ha forestilling og hvilke sosiale aktiviteter og arrangement vi skal ha.

Følg ISAK på Facebook og Instagram for oppdatert info om hva som skjer til enhver tid eller ta kontakt Anette hvis du vil vite mer.

Kunst

Er du en person som er kreativ og nysgjerrig på kunst og design? Ønsker du å videreutvikle deg og lære mer innen design eller har ideer til et nytt kunstprosjekt? Da er Skaperloftet rette plassen for deg!

Skaperloftet er et kunst- og designverksted på kultursenteret ISAK, hvor du kan låne utstyr og få hjelp til å utfolde designeren og kunstneren i deg. På Skaperloftet arrangeres det kurs og workshops med profesjonelle kunstpedagoger i ulike stilarter, og ide- og skaperglede står sentralt. I utgangspunktet er ingen ideer ugjennomførbare – snakk med oss, så ser vi hva som skjer! Dette er et tilbud for deg mellom 16-25 år og alt er helt gratis.
I tillegg hjelper vi deg i å komme i kontakt med andre ungdommer som har samme interesse som deg. Skaperloftet ønsker å skape et trygt og kreativt miljø for ungdom i Trondheim på tvers av bakgrunn og kultur.

Mandager og onsdager er vår kunstveileder på plass og kan hjelpe deg hvis det er noe du vil ha hjelp til. Det blir også arrangert gratis kurs i ulike kunstformer.

Hvis du brenner litt ekstra for kunst og har lyst å forme og påvirke kunstmiljøet på ISAK, kan være med i ISAK Kunstkollektiv og samtidig være en av våre ISAK -ambassadører. Som ISAK-ambassadør er du med på å bestemme blant annet hvilke kurs/workshops vi skal ha, hvilke pedagoger som skal undervise, hvor og når vi skal ha utstillinger, hvilke sosiale aktiviteter vi skal finne på og er med på å forme kultursenteret ISAK.

I tillegg har ISAK galleri hvor du kan stille ut dine kunstverk. Galleriet er gratis å låne for deg som er mellom 16-25 år. 

Musikk

På ISAK har du tilgang til øvingsrom, studio og scener, og du kan få veiledning i alt fra studioteknikk til sceneopptreden. 

STUDIO Drømmer du om et liv som artist eller musikkprodusent? På ISAK Artist studioavdelinga kan du leve ut denne drømmen sammen med andre med samme interesse, uansett om musikk er noe du ønsker å leve for eller av, eller om du bare har lyst til å leke litt med stemmen eller instrumentet ditt i studio. Ta kontakt for å booke studio eller kom innom oss for en uforpliktende prat og omvisning. Tilbudet er helt gratis for deg som er mellom 16 og 25 år!
Tlf 91666528 mandag til torsdag 15-21
Studio kan bookes hele dagen på tlf til ekspedisjonen på ISAK tlf 72546200 eller på post@isak.no

SCENER ISAK har to scener hvor du kan oppleve alt fra teater til konserter.
På scenen i Coffe Annan kan du oppleve intimkonserter, improteater, litteraturkvelder med mer. Her er det plass til ca. 150 publikummere.
Amfisalen er ISAKs storstue med en profesjonell scenerigg og sitteplass for 180 publikummere.
Det arrangeres jevnlig konserter på Coffee Annan og i Amfisalen. Konsertene spenner fra unge uetablerte artister som er helt i startgropa til etablerte band som er på turné. Her kan du stifte bekjentskap med nye sjangere og artister. Alle arrangement på ISAK er rusfrie og har fri alder.
Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å spille konsert på ISAK! post@isak.no

BANDROM På ISAK er det to bandrom og en bandcontainer som leies ut på halvårskontrakter. Hvert bandrom deles av to eller tre band. De som leier samme bandrom må fordele øvingstid seg imellom, og må også bli enige om hvem som stiller med trommesett og sanganlegg ettersom det ikke er lagerplass i bandrommene. 
Unge band prioriteres ved tildeling av plass.
Ta kontakt hvis du er interessert i å leie bandrom.

Det arrangeres jevnlig kurs i låtskriving m.m., lyttekvelder der man kan gi og få tilbakemelding, visninger, konserter m.m. for at du skal kunne utvikle deg videre som artist.

Teater

På ISAK er det teateraktivitet hele året. Flere grupper øver her, og det settes opp ulike forestillinger.

ISAK Teater arrangerer kurs og workshops, og setter i gang større produksjoner som du kan være med på. Dette passer for alle, enten du har mye erfaring eller aldri har vært med på teater tidligere. Det er gratis å delta.
Har dere en egen gruppe og er på utkikk etter øvingsrom? Ønsker du å sette opp en forestilling? Eller vil du oppleve flotte forestillinger i byens triveligste kulturhus? Uansett om teater er nytt for deg eller du har erfaring, er du velkommen til oss med din idé!
Du kan låne øvingsrom for korte eller lengre perioder og du kan booke scene til forestillinger. Foruten Amfisalen kan både Coffee Annan, Klubben, Bakgården og andre rom være glimrende teaterscener.
Les mer om lokaler her. Vi har også noen kostymer og kan bidra med rekvisitter og plass og tips for kulisseproduksjon.

Enten du skal lede produksjonen eller være skuespiller kan du få tips og veiledning slik at du lykkes med prosjektet ditt. Hva kan man få til med scenografi, lys og lyd? Hvordan legge opp øvingene best mulig? Hva må produksjonsgruppa tenke på?
Unge arrangører og teknikere kan få opplæring hos oss.

Arrangører

På ISAK kan du få opplæring i lys- og lydteknikk. Det gis også opplæring i alle deler av det som skal til for å planlegge og gjennomføre et arrangement, enten det er stort eller lite. Meld deg på arrangørgruppa her

Foto/film/media

Se oversikt over hva slags utstyr som er tilgjengelig her:
Tekniske spesifikasjoner ISAK Media

Vi ønsker å gi et tilbud til ungdom som ønsker å leke med ulike grafiske uttrykk og drive kulturproduksjon innen film, foto og multimedia.
Vil du være med i mediegruppa? Gruppa kommer til å samles jevnlig og produsere film, podcast og annet medieinnhold – som f.eks. Månedens Gjest, som er en månedlig livestream med spennende gjester.
Ta kontakt på post@isak.no hvis du har lyst til å være med! 

Vi har fotoutstyr og flere filmkamera, greenscreen og filmlys som du som er ungdom kan låne. Vi har også full Creative Cloud-pakke fra Adobe som du kan benytte til etterarbeid på dine filmer, foto eller andre grafiske prosjekt. Ønsker du hjelp og veiledning til egne prosjekter, må dette avtales på forhånd.
Har du laget en film du har lyst til å vise fram, eller trenger du å se filmen din på stort lerret med bra lyd mens du jobber med den? Da kan du låne kinosalen.
Dersom du ønsker å stille ut arbeidene dine, er det muligheter for dette på ISAK, enten som en egen utstilling eller som en del av en fellesutstilling.
Innimellom arrangeres det workshops eller kurs innenfor ulike tema relatert til film/foto. 
Utstyret er ikke tilgjengelig for kommersiell fotografering og lånes/leies heller ikke ut til private formål som f.eks. familiefotografering.

 

Fakta om ISAK

Selve huset er en bygård og en brygge som er bygd sammen og som til sammen utgjør 3500m2. Innenfor veggene finner du en labyrint av ulike rom og etasjer som rommer lokaler for de fleste typer kulturaktivitet. Midt i det hele ligger kafeen, Coffee Annan, som er selve hjertet i huset.

Historikk
ISAK holder til i en gammel brygge og en bygård som er slått sammen. I forbindelse med 25-årsjubileet i 2020 har vi gravd litt i den eldste historien for å finne ut hvem som har bodd her og hva husene er blitt brukt til opp gjennom historien. Dette kan du lese mer om her.

I 1993 åpnet Allaktivitetshuset Kanalen som et kultursenter for ungdom.
I 1995 ble Internasjonalt Senter (IS) og Allaktivitetshuset Kanalen (AK) slått sammen til en enhet i Trondheim kommune.  I dag sier vi at bokstavene står for «I Sentrum for Aktiv Kultur».
I 2005 ble ISAK en del av den nyopprettede Kulturenheten i Trondheim kommune.