Om ISAK

Velkommen til ISAK – 3500 kvm fylt med kultur for, av og med ungdom!

Kultursenteret ISAK er et kultursenter for ungdom som vil utøve, produsere eller oppleve kultur. Her finner du lokaler, kompetanse, utstyr, samarbeidspartnere og kan få den hjelpen du trenger for å få gjennomført ideene dine.
Hovedmålgruppen er ungdom 16-25 år, men alle kan benytte seg av lokalene. Ungdom i målgruppen får låne lokaler gratis når formålet er ikke-kommersiell kulturaktivitet, og det er ungdom i målgruppen som får mest hjelp og veiledning.

Kultursenteret ISAK er en del av Kulturenheten i Trondheim kommune

Følg ISAK på Instagram (kultursenteretisak) og Facebook for å få med deg hva som skjer!
Sjekk også ut Youtube-kanalen vår! På ISAK Studio-kanalen finner du tips, triks og tutorials innen musikkproduksjon og studio. Arrangørgruppa finner du også på TikTok (ISAK arrangør).

ISAK Artist –for deg som ønsker å være utøver:
5 lydstudio, artistveiledning, DJutstyr, 4 bandrom, 2 scener, kurs og workshops i musikk, dans, teater, kunst og mye mer! Flere dansestudio, ISAK Dansekompani, øvingsrom for teater, Skaperloftet for kunst og design, medielab for film, foto, podcast og streaming, oppfølging og veiledning i ulike uttrykk, visninger, konserter og forestillinger.

ISAK Arrangement – for deg som ønsker å produsere kultur: Er du mellom 16 og 25 og vil være med og jobbe med arrangement på ISAK?
Har du lyst til å lære om scenelys eller -lyd? Vil du jobbe med media; som film, podcast, livestream? 
Vil du planlegge arrangement, jobbe med booking, markedsføring, skape gode opplevelser for publikum m.m.?
Ved å bli med i arrangørgruppa får du opplæring og erfaring i det DU brenner for! Du skaper noe sammen med andre, du får nye venner, og du får er med på å skape opplevelser både for deg selv og andre. Meld deg på her hvis du har lyst til å bli med.
Har du en ISAK- idé? Da kan vi hjelpe deg med å få den realisert.

ISAK Opplevelser – for deg som ønsker å oppleve kultur: Mer enn 130 åpne arrangement hvert år, som konserter, forestillinger, show, festivaler, debatter, temakvelder m.m. De aller fleste med fri alder og gratis inngang.
Og ikke minst har vi Coffee Annan, vår koselige kafé med god mat, koselig atmosfære og snille priser! Det er ingen spiseplikt, og du kan sitte i kafeen og gjøre lekser, prate med andre eller pusle med noe du liker å holde på med.

 
Dans


Nysgjerrig på dans eller er du helt hekta? Trenger du dansesal for å øve eller ønsker du kanskje å lære mer av dyktige dansepedagoger?

 
 
 
 
 
Kunst


Er du kreativ og nysgjerrig på kunst og design? Ønsker du å videreutvikle deg og lære mer innen design, eller har du ideer til et nytt kunstprosjekt? Da er Skaperloftet rette plassen for deg!

 
 
 
 
 
Musikk
gutt med headset som spiller inn musikk i studio
foto: Christopher Alterhaug


På ISAK har du tilgang til øvingsrom, studio og scener, og du kan få veiledning i alt fra studioteknikk til sceneopptreden. 

 

 
 
 
 
Teater


På ISAK er det teateraktivitet hele året. Flere grupper øver her, og det settes opp ulike forestillinger.

 

 
 
 
 
Foto/film/media


ISAK Media starter i januar 2023. Her kan du delta på workshops og fellesaktiviteter, eller du kan låne utstyr til egne prosjekt. Hver torsdag kl. 18 er det åpen møteplass.

 

 

 
 
Arrangører


På ISAK kan du få opplæring i lys- og lydteknikk. Det gis også opplæring i alle deler av det som skal til for å planlegge og gjennomføre et arrangement, enten det er stort eller lite. Arrangørgruppa møtes hver tirsdag kl. 17.30. Alle er velkommen!

 

 

 

 

 

Fakta om ISAK

Selve huset er en bygård og en brygge som er bygd sammen og som til sammen utgjør 3500m2. Innenfor veggene finner du en labyrint av ulike rom og etasjer som rommer lokaler for de fleste typer kulturaktivitet. Midt i det hele ligger kafeen, Coffee Annan, som er selve hjertet i huset.

Historikk
ISAK holder til i en gammel brygge og en bygård som er slått sammen. I forbindelse med 25-årsjubileet i 2020 har vi gravd litt i den eldste historien for å finne ut hvem som har bodd her og hva husene er blitt brukt til opp gjennom historien. Dette kan du lese mer om her.

I 1993 åpnet Allaktivitetshuset Kanalen som et kultursenter for ungdom.
I 1995 ble Internasjonalt Senter (IS) og Allaktivitetshuset Kanalen (AK) slått sammen til en enhet i Trondheim kommune.  I dag sier vi at bokstavene står for «I Sentrum for Aktiv Kultur».
I 2005 ble ISAK en del av den nyopprettede Kulturenheten i Trondheim kommune.