Vi er så heldige å ha besøk av danser Nina Wollny for tiden her på ISAK. Hun er profesjonell danser og jobber med et nytt samarbeidsprosjekt med Jenny Beyer i Tyskland. Nina har lang erfaring som danser og pedagog innen samtidsdans, og hun har en spesiell lidenskap for undervisning i Countertechnique. 

I høst skulle hun egentlig reise til Tyskland for å jobbe med et nytt prosjekt med Jenny Beyer, men på grunn av Covid 19 så kunne hun ikke reise. I stedet leier hun dansestudio på ISAK i tre uker der hun kommuniserer digitalt med dansere i Tyskland. Dette er en ny måte å jobbe på for mange etter Covid 19 og har nok en del utfordringer med tanke på at den kreative prosessen ofte skjer i samme rom, spesielt for utøvende kunstgrener. 

Nina inviterer til visning av prosessen og q&a på ISAK
11. desember kl. 18.00
Påmelding her: https://forms.gle/gsFV1UeZwZ3VLfEU8

foto: Thies Rätzke

Nina studerte samtidsdans ved Rotterdam Dance Academy, som nå heter Codarts, i Nederland fra 1999-2002. Etter utdanningen fikk hun jobb med kompaniet Anouk Van Dijk hvor hun jobbet som danser, assisterende direktør og kunstnerisk ansatt i over 10 år. 

Siden 2004 har Nina undervist i Countertechnique og er regelmessig invitert til å undervise i forskjellige akademier, kompanier og dansestudioer rundt om i verden. Nina deltar aktivt med å utvikle denne teknikken og har regelmessig rolle som veileder for nye pedagoger som tar lærerutdanningen i Countertechniqe. 

Siden 2012 har Nina jobbet med forskjellige koregrafer i Europa og i Norge. For tiden jobber hun med Mia Habib Productions i produksjonen How to die-Inopiné som har turne i 2020/21. 

Video eksempel av Countertechnique med Nina Wollny:

Video eksempel av Nina Wollny som danser i stykket Trust av Anouk van Dijk og Falk Richter: