Trondheim Dokumentarfestival arrangeres 11. – 18. november. Som vanlig presenteres vi for en miks av alle tenkelige dokumentarformer – teater, kunst, bøker, foto, film, radio og musikk.

Propellen Teater står for scenekunstprogrammet, hvorav tre av forestillingene foregår her på ISAK:

Mandag 13. 11
MAN ER FØRST OG FREMST ET MENNESKE – ET VITNESBYRD
er en dokumentarforestilling som speiler refleksjoner i møtet med tre informanter som ble utsatt for overgrep i barne og ungdomsårene. Det er en forestilling om hemmeligheter som ikke lengre er hemmelige, og menneskene som ble berørt. Les mer om forestillingen her 

Tirsdag 14.11
NÅ LØPER VI
“Dette er søsteren min. Hvis hun hadde vært et dyr, hadde hun vært en marihøne. Hvis hun hadde vært et våpen, hadde hun vært en håndgranat.”

I 1986 flykter åtte år gamle Sara og tre år gamle Buzhan fra sitt hjem i irakisk Kurdistan. Saddam Hussein har erklært Kurdistan for «forbudt område», og til og med ville dyr blir skutt. Søskenparet er på flukt i 8 år før de får asyl i Norge, de vokser opp i Tønsberg og begge utdanner seg til skuespillere.
Les mer om «Nå løper vi»

 

Onsdag 15.11
UNDERCOVER REFUGEE (gratis forestilling)
”Karens” største forbilde er Åsne Seierstad. Hun har søkt en rekke ganger som utenriksreporter hos NRK og TV2, men får beskjed om at hun ikke har nok erfaring. Karen bestemmer seg for å dra til Lesvos, for å følge syriske flyktninger oppover Europa.
Våren og sommeren 2017 har Undercover Refugee turnert i Storbritannia, og blant annet blitt nominert til «International Youth Arts Festival: Best of Brighton Fringe Theatre Award». Les mer om forestillingen her