Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Undercover Refugee

15. november 2017 @ 19:0020:00

Propellen teater presenterer:
Undercover Refugee

”Karens” største forbilde er Åsne Seierstad. Hun har søkt en rekke ganger som utenriksreporter hos NRK og TV2, men får beskjed om at hun ikke har nok erfaring. Karen bestemmer seg for å dra til Lesvos, for å følge syriske flyktninger oppover Europa. På stranden på Lesvos er det flere titalls frivillige fra Norge med selfiesticks og journalister fra Independent og New York Times som står klare for å dokumentere redningen. Men flyktningene ser ikke ut som flyktninger. De likner på Selena Gomez og gutta i Karpe Diem.

Publikum følger Karens reise oppover Europa og blir presentert for kunstneren Tammam som har sittet fengslet to ganger i Syria og historieprofessoren Hadiana, som er gravid i åttende måned, og som jobbet på universitetet i Damaskus før krigen brøt ut. Karen får følge dem oppover Europa, med en betingelse: Ikke vær i veien. Ved første grense, Makedonia, blir Karen tatt av politiet og sendt til retten for å krysse grensen ulovlig. Dette er første steg oppover turen mot Europa.

Undercover Refugee viser nye sider fra flyktningsruten, grensepolitiet, frivillige, mafia og flyktningene, enn hva som ofte er fortalt i media. Undercover Refugee blander satire, skyggeteater, dokumentarteater og humor, og er en duo-forestilling med Karen Houge og David Tann.
————-
Våren og sommeren 2017 har Undercover Refugee turnert i Storbritannia, og blant annet blitt nominert til «International Youth Arts Festival: Best of Brighton Fringe Theatre Award».

Forestillingen er lagd med hjelp av John Wright (ENG), Nils Petter Mørland og Johanna Foss, og produsert av Undercover Theatre Company.

Gratis inngang

Festivalen støttes av:
– Trondhjem sanitetsforening
– Trondheim Dokumentarfestival
– Kultursenteret ISAK
– Norsk kulturråd
– Sør-Trøndelag fylkeskommune
– Lokstallen Stjørdal
– NTNU, institutt for kunst- og medievitenskap (Drama og teater)
– Nord universitet
– Trondheim Kommune
– Fritt ord
– Propellen Teater
– DansiT
– ReMida
– Fond for utøvende kunstnere


Detaljer

Dato:
15. november 2017
Tid
19:00 – 20:00